Design Lampen

Lampen, iedereen heeft ze en iedereen heeft ze ook nodig.
Maar dat betekend niet dat je aan zomaar een peertje of TL-balk genoeg hebt!
Voor de echte liefhebber zijn er design lampen.
Hieronder zullen we een aantal merken en types toelichten, om je op deze manier wellicht wat inspiratie te geven bij het uitzoeken van nieuwe verlichting!

LURE 12 kroonluchter van PELLE

Pelle is een designer merk wat in 2022 is opgericht door de partners Jean & Oliver Pelle. De beide heren hebben samen een studio waarin ze de meest prachtige designs ontwerpen, en daar is dit een geweldig voorbeeld van. Ze integreren artistieke uitingen met een architectonische structuur, om op deze manier een unieke collectie van handgemaakte designs te presenteren. Uiteraard zijn deze designs tot in de laatste puntjes geperfectioneerd in samenwerking met de professionals die deze producten daadwerkelijk hebben geproduceerd. De collectie van lampen, meubels en andere objecten worden gemaakt in het atelier in Manhattan’s Flatiron gebied.

Cherry bomb Fringe kroonluchter door Lindsay Adelman

Lindsay Adelman is een Amerikaanse designer die zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen van verlichting. Dit doet ze vanuit New York city, Amerika.
Ze is bekend geworden door haar one-of-a-kind ontwerpen, die zich kenmerken door pop-referenties en het gebruik van ruwe materialen. Het ene ontwerp nog speelser en gekker dan de andere, maar dat maakt allemaal niet uit! Elk design is speels, bruikbaar, functioneel, industrieel en romantisch tegelijkertijd. Zeker iets wat je gezien moet hebben, en mocht je erg diep in de buidel willen tasten, ze maakt ook speciale designs voor mensen die een extra unieke lamp in huis willen halen!

Mirage vloer lamp door Delightfull

Hoewel je misschien zou denken dat je voor de designs van Delightfull een soort prins of rockster moet zijn, brengen ze het toch bij een groot aantal mensen in huis!
Design is niet goedkoop, dat is waar, maar op deze manier wordt het toch voor een hoop mensen een realiteit die haalbaar is. Delightfull wordt neergezet als een een bedrijf met unieke, mid-century verlichting designs. Zo verkopen ze hangende lampen, kroonluchters, staande lampen en zelfs tafellampen, kortom; genoeg keuze! Alle producten worden met de hand gemaakt door vakmensen die begrijpen wat voor gevoel een vintage-design lamp je kan geven, en spelen hier perfect op in door objecten te creƫren die je een persoonlijkheid, state of mind, plaats en sensatie kunnen laten voelen. Dit kun je doen door naast je lampen, ook design meubels aan te schaffen, en dit tot een mooi geheel samenstellen!